Ohjelma hyväksytty!

Ohjelmaprosessi on tullut päätökseensä ja viime sunnuntaina puoluekokous hyväksyi Vihreille uuden periaateohjelman. Ohjelman oikolukemattomaan versioon pääsee tutustumaan täällä ja samaan paikkaan päätyvät myös oikoluettu versio sekä käännökset.

Ohjelmasta käytiin puoluekokouksessa pitkä ja polveileva keskustelu. Muutosesityksiä tehtiin lähemmäs kolmesataa ja iltatyöryhmä istui niiden parissa puoli kahteen aamuyöllä. Kuitenkin keskustelussa painottui lähinnä muutama teema, joten kokonaisuutena voinee ajatella, että ohjelmaan oltiin tyytyväisiä. Tarkemmin pureskelen ohjelmaprosessia ja fiiliksiäni siitä puolueen blogissa.

Tämä blogi oli meille ohjelmatyöryhmäläisille tärkeä. Pääsimme pohdiskelemaan ohjelman teemoja julkisesti ja – ennen kaikkea – saimme teiltä kommentteja ohjelman eri versioihin. Suuri kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille! Toivottavasti vastaisuudessa pystymme tekemään ohjelmat vieläkin avoimemmin ja osallistavammin mutta tämä oli hyvä alku.